1. polovina sezóny kadetek

S týmem kadetek VK PFN Znojmo jsme společně započaly sezónu na soustředění v Biskupicích, kde jsme se postupně sehrávaly, poznávaly a začaly si navzájem věřit.

Jeden z prvních zatím ještě přípravných zápasů byl naším klubem pořádaný Memoriál Miroslava Vocilky, zde byla značně vidět ještě nesehranost týmu a výsledek neskončil podle našich představ.

To nás však neodradilo a o týden později jsme vyrazily na další přátelský mezinárodní turnaj do Vídně. Zahrály jsme si proti kadetským týmům z Rakouska, Slovenska, Německa aj. Pro nás všechny to byla velká zkušenost.

Dál už nás čekaly zápasy naší základní soutěže – první ligy kadetek. Hned do prvního zápasu proti Frýdlantu nad Ostravicí jsme nastupovaly s chutí rvát se o každý bod. Zápas dopadl ve prospěch obou týmů, 3:1 a 0:3 na sety, tudíž si oba týmy odnesly po 3 bodech.

O týden později nás na palubovce Znojma navštívil Sokol Brno a zápas skončil 3:1 a 2:3 na sety, my si bereme 4 body a Brno pouze 2. Dalším soupeřem, který nás čekal – lídr naší skupiny – Uherské Hradiště nad námi získalo všechny body. Napomohl tomu nejen skvělý výkon soupeře, ale i naše velká týmová marodka. Po tomto nevydařeném zápase jsme měly 3 týdny na vylepšení všech činností, které nás proti Uherskému Hradišti zradily. Na konci října nás navštívil tým kadetek z Olomouce, který momentálně obsadil 2. příčku tabulky ve skupině. Ani tomuto soupeři jsme se nedokázaly postavit a Olomouc odjela s výhrou.

Začátkem listopadu jsme zavítaly do Nového Jičína. Po dvou předešlých prohrách jsme se vzchopily a získaly další 3 body do tabulky. Nadcházející víkend jsme na zápas vyrazily o den dříve, protože jsme jely až do Frýdlantu nad Ostravicí, kde jsme celý večer měly teambuilding, hlavní část tvořila hra ,, Hádej kdo jsem“. Každá z nás, včetně naší paní trenérky Nikoly Barcalové, se proměnila z volejbalistky na pohádkovou postavu. Do nedělního zápasu jsme šly s velkým zápalem. A hned první zápas jsme vyhrály 3:1, ale bohužel v druhém zápase nám došly síly a v tie-breaku 2:3 a z celého dne si odnášíme pouze 4 body.

V první lize kadetek si držíme zatím 5. příčku a doufáme, že se posuneme dál.

Sezónu hodnotím kladně, i když nemáme nějaké extra výsledky, jde vidět, že holky chtějí hrát a baví je to. Což si myslím, že je hlavní.

Také bych Vás chtěla za celý tým srdečně pozvat 20. ledna 2019 do tělocvičny PSK Znojmo na náš další domácí zápas proti Novému Jičínu, kde je nutné vyhrát!! Začínáme v 10 hodin.

Článek napsala: Nikola Čepáková (kapitánka týmu)

Další členky týmu: Terka Nechvátalová, Kačka Hrnčířová, Nikča „Herzig“ Herzigová, Lucka Dvořáková, Míša Čechová, Klárka Poláková, Amálka „Koli“ Kolářová, Lucka „Svobi“ Svobodová, Týna Vágnerová, Majda Ludvíková a Karča Lazárková + příležitostně se k nám připojí z žákyň Kačka Kravcová a Natka „Andu“ Blažková 🙂

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment